FAQ's

1) Leveren jullie ook aan particulieren?
Ja, we leveren zowel aan particulieren als aan zakelijke klanten.

2) Welke levertijden hanteert 2LS?
Letters die je via de webwinkel besteld hebt proberen we binnen 5 werkdagen bij je thuis bezorgd te hebben (België kan een dag later zijn). Bij bestellingen van specifiek maatwerk stemmen we de levertijd altijd vooraf met je af, zodat je weet wanneer we komen.

3) 2LS maakt toch ook zuilen?
Zeker maken we zuilen en sokkels! En deze zuilen zijn soms recht toe recht aan, maar vaak ook voorzien van afbeeldingen, teksten en andere designbewerkingen. Maar sinds begin 2017 hebben onze zuilen voortaan een eigen website gekregen, namelijk www.Designzuilen.nl

4) Zijn er ook andere lettertypes leverbaar?
In de webwinkel staan de meest gevraagde lettertypes, maar we beschikken over nog zo'n 300 andere lettertypes. En ook als je een eigen ontworpen lettertype hebt kunnen we die voor je maken. Neem je daarvoor even contact met ons op. 

5) Op welke manieren kunnen maatwerk CNC opdrachten worden aangeleverd?
We kunnen de meest gangbare vectorbestanden inlezen (onder andere .PDF / .DXF / .DWG / .EPS). Als je de bestanden in een .JPG of bijvoorbeeld .AI formaat aanlevert kunnen wij deze voor je omzetten.
Mocht je alleen beschikken over een (schets)tekening, kun je een scan hiervan naar ons mailen. Aanvullende kosten i.v.m. extra tekenwerk laten we ten alle tijden vooraf aan je weten. 

6) Hoe worden jullie producten bezorgd?
Pakketjes worden per pakketpost (Post.nl en DPD) verstuurd. Producten met grotere afmetingen worden bezorgd door onze vaste vervoerder of door onze eigen chauffeur.

7) Welke betaalmogelijkheden zijn er?
In de webwinkel voor bestellingen van letters kun je kiezen voor:
- Directe Ideal-betaling via de website.
- Per bank/giro (Je ontvangt de factuur dan per e-mail).
- Contant. (Deze optie is alleen mogelijk als je komt afhalen).
Voor bestellingen van maatwerk stemmen we de betaalwijze vooraf met je af.

8) Met welke materialen werkt 2LS Helmond?
We werken met vele materiaalsoorten, maar de soorten die het meeste gevraagd worden zijn onder andere MDF en kunststoffen zoals acrylaat, Dibond en PVC;
MDF: We werken standaard met vochtwerende MDF van het type V313. Dit betekent dat het geschikt is voor vochtige ruimtes maar niet voor permanent buitengebruik. Maar als het MDF goed behandeld wordt met grondverf een een laklaag kan het best een tijdje buiten gebruikt worden.
PVC: Het geschuimde PVC is een sterk en licht materiaal. Het is zeker geschikt voor buiten maar kan echter door weersomstandigheden wel gaan verweren na verloop van tijd. Ook kunnen de kopse (gefreesde) kanten viezigheid gaan opnemen. Maar als het beschut gemonteerd wordt of voor tijdelijk gebruik is zoals een feest, festival of beurs dan is een prima keuze!
Acrylaat: Het acrylaat is een van de meer luxe materialen en is een gegoten materiaalsoort, waarvan ook de kopse (gefreesde) kanten volledig dicht zijn. Het zal geen vuil opnemen en kan dus goed schoon gemaakt worden. Verder is het acrylaat UV-kleurbestendig en daarmee juist geschikt voor buitengebruik. 
Dibond: Dit is een lichte maar stevige paneelsoort met een kunststof kern en een aluminium toplaag van 0,3mm dik. Het is verkrijgbaar in o.a. wit, zwart of RVS look, maar ook in diverse andere kleuren. Dibond is uitermate geschikt voor binnen én permanent buitengebruik.
(Klik hier voor aanvullende informatie)

9) Zijn mdf producten ook voor buiten geschikt?

Standaard werken wij met een vochtwerende MDF kwaliteit (type V313) en is tijdelijk buitengebruik best mogelijk mits het MDF goed geschilderd is. (Bijv. voor geboorteborden die een aantal weken buiten hangen). Maar bij permanent buitengebruik kun je beter kiezen voor andere materiaalsoorten óf voor de 100% watervaste MDF die sinds enkele maanden leverbaar is. Hoewel deze een stukje hoger in prijs is geeft het wel enorm veel mogelijkheden voor buiten! Wij adviseren je graag hierin.

10) Tot welke afmetingen kunnen jullie (CNC) producten maken?
Onze grootste CNC freesmachine heeft een werkbereik van 250 x 130cm. Echter maken we regelmatig grotere producten door modulair te frezen. De verschillende freesdelen kunnen we dan los van elkaar leveren of in onze werkplaats aan elkaar verlijmen/verbinden tot het uiteindelijke grote eindproduct.

11) Kan 2LS Helmond ook (MDF) producten in kleur aanbieden?
In kleur is zeker mogelijk, we beschikken namelijk over een eigen spuitafdeling. Neem hierover even contact met ons op.

12) Hoe veel bedragen de bezorgkosten?
De bezorgkosten voor letters besteld via de webshop zijn €8,00 voor Nederland en €10,00 voor België. De bezorgkosten voor maatwerk zijn afhankelijk van de grootte en de kwetsbaarheid van de producten. Vaak kan dit gewoon via de pakketdienst maar soms bezorgen we zelf of via onze vaste transporteur.

13) Is er een minimum orderbedrag?
Omdat we maatwerk maken worden letters van elke webshoporder pas na het ontvagen van een bestelling op maat gefreesd. Daarom hanteren we voor orders onder €20,00 een ordertoeslag van €7,50.

14) Hoe wordt de juiste letterhoogtes bepaald?
Als je een hoogte kiest, dan worden de hoofdletters in deze afmeting gemaakt. Vervolgens is dan het lettertype bepalend welke afmeting de kleine letters (bijv: a, e), stokletters (bijv: k, h) en de staartletters (bijv: p, g) exact worden. Bij het woord "Huisje" met 20cm letterhoogte zal de letter 'H' dus 20cm hoog zijn en de rest in verhouding daarvan.


Staat je vraag er niet bij? Mail of bel ons, dan geven wij graag antwoord op je vragen!